Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Francouzská kuchyně se může pyšnit řadou delikates, jednou z nich jsou bezesporu žabí stehýnka. Jejich chutě se většina lidí obává, žabí stehýnka mají ovšem velice jemné maso, které svou chutí připomíná trochu drůbež a trochu rybu. Zbavte se předsudků a připravte si klasiku francouzské kuchyně podle Romana Pauluse.

Recept na žabí stehýnka po provensálsku

Suroviny

  • 20 ks žabích stehýnek
  • sůl
  • pepř z mlýnku
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • 200 ml bílého vína
  • 10 ks cherry rajčat
  • 12 ks černých oliv
  • 50 g listové petržele
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • bagetka na servírování

Postup

Žabí stehýnka odřízneme od páteře, osolíme, opepříme a lehce pomoučíme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem stehýnka opečeme, přidáme česnek nakrájený na plátky, lístky tymiánu a podlijeme bílým vínem. Přidáme olivy nakrájené na plátky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou petržel a zjemníme kouskem másla. Podáváme v hlubším talíři s opečenou bagetou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.