Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Francouzská kuchyně se může pyšnit řadou delikates, jednou z nich jsou bezesporu žabí stehýnka. Jejich chutě se většina lidí obává, žabí stehýnka mají ovšem velice jemné maso, které svou chutí připomíná trochu drůbež a trochu rybu. Zbavte se předsudků a připravte si klasiku francouzské kuchyně podle Romana Pauluse.

 

Recept na žabí stehýnka po provensálsku:

Suroviny:

20 ks žabích stehýnek

sůl

pepř z mlýnku

hladká mouka

olivový olej

3 stroužky česneku

tymián

200 ml bílého vína

10 ks cherry rajčat

12 ks černých oliv

50 g listové petržele

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce másla

bagetka na servírování

 

Postup:

Žabí stehýnka odřízneme od páteře, osolíme, opepříme a lehce pomoučíme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem stehýnka opečeme, přidáme česnek nakrájený na plátky, lístky tymiánu a podlijeme bílým vínem. Přidáme olivy nakrájené na plátky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou petržel a zjemníme kouskem másla. Podáváme v hlubším talíři s opečenou bagetou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.