
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Žabí hubičky
- Myslivecké knoflíčky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Ořechové mušličky, škebličky nebo žabí hubičky – nezáleží na tom, jak je nazvete, vždy to bude vynikající druh cukroví. Navíc se připravuje velice snadno. Základ tvoří nesladké těsto, které se plní sladkou ořechovou náplní a po upečení se obaluje v moučkovém cukru. Jsou velmi křehké a jen se rozplývají na jazyku. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se s vámi Roman Paulus podělí o svůj ověřený recept a ukáže pár triků, jak cukroví nejlépe tvarovat, aby si během pečení udrželo svůj tvar.
Recept na žabí hubičky
Suroviny
Těsto
- 250 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce „M”
- 1 lžíce vody
- mouka na pomoučnění válu
Náplň
- 2 bílky
- 150 g mletých ořechů
- 150 g moučkového cukru
Postup
Těsto
Z másla, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto, které důkladně propracujeme robotem a poté rukama na vále. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici.
Náplň
Bílky smícháme s mletými ořechy a cukrem v kompaktní hmotu.
Žabí hubičky
Na pomoučněném vále vyválíme asi 3 mm silný plát, vykrájíme kolečka, doprostřed dáme lžičku ořechové náplně, kolečko přeložíme na půl a stiskneme po stranách, aby vznikla žabí hubička. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10 – 12 minut. Ještě teplé hubičky posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše