Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Voňavý svařák k Vánocům neodmyslitelně patří. Ale jaký je ten úplně nejlepší recept na tradiční svařené víno? Zkuste osvědčený recept od šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Horké víno ochucené skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a pomerančem vám rychle zachutná a proto se o klasický vánoční svařák podělte i s přáteli. Ukážeme tajný trik barmanů na to správné dochucení, tipy jak nevyvařit všechen alkohol i další nápady na méně tradiční ochucení svařeného vína. Zahřejte se s námi v duchu Vánoc!

Recept na vánoční svařák

Potřebujeme: skleněný hrnek, (teploměr)

Suroviny:

  • 1 l červeného vína
  • 1 bio pomeranč
  • ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžička hřebíčku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 200 ml sirupu lesní směs
  • 50 ml medu
  • 50 ml horké vody
  • 4 celé skořice na ozdobu

Postup:

Pomeranč nakrájíme na plátky, 4 plátky si dáme stranou a zbytek do hrnce s červeným vínem. Přidáme muškátový oříšek, hřebíček, skořici a ovocný sirup. Horkou vodu smícháme s medem a až poté vlijeme do hrnce a celý nápoj prohřejeme zhruba na 60 °C. Během prohřátí vyzkoušíme chuť svařeného vína a dle potřeby dochutíme kořením, sirupem či citrusy. 

Servírujeme se skořicovou tyčinkou a plátkem pomeranče ve skleněném poháru.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.