
- Smoothie s ananasem a mátou
- Smoothie se sladkým melounem a rukolou
- Zeleninové smoothie
- Domácí kokosové mléko
- Zelené smoothie s broskvemi
- Bezový sirup
- Levandulový sirup
- Řepné smoothie
- Smoothie s mangem a chia semínky
- Bezové víno
- Rakytníkový sirup
- Rebarborový sirup
- Vánoční svařák
- Bezinkový likér z plodů
- Šípkový sirup
- Sirup z plodů černého bezu
- Vietnamská vajíčková káva
- Vaječný likér
- Silvestrovské drinky
- Zázvorový shot
- Kurkumové smoothie
- Kurkumový shot
Voňavý svařák k Vánocům neodmyslitelně patří. Ale jaký je ten úplně nejlepší recept na tradiční svařené víno? Zkuste osvědčený recept od šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Horké víno ochucené skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a pomerančem vám rychle zachutná a proto se o klasický vánoční svařák podělte i s přáteli. Ukážeme tajný trik barmanů na to správné dochucení, tipy jak nevyvařit všechen alkohol i další nápady na méně tradiční ochucení svařeného vína. Zahřejte se s námi v duchu Vánoc!
Recept na vánoční svařák
Potřebujeme: skleněný hrnek, (teploměr)
Suroviny:
- 1 l červeného vína
- 1 bio pomeranč
- ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 lžička hřebíčku
- 1 lžička mleté skořice
- 200 ml sirupu lesní směs
- 50 ml medu
- 50 ml horké vody
- 4 celé skořice na ozdobu
Postup:
Pomeranč nakrájíme na plátky, 4 plátky si dáme stranou a zbytek do hrnce s červeným vínem. Přidáme muškátový oříšek, hřebíček, skořici a ovocný sirup. Horkou vodu smícháme s medem a až poté vlijeme do hrnce a celý nápoj prohřejeme zhruba na 60 °C. Během prohřátí vyzkoušíme chuť svařeného vína a dle potřeby dochutíme kořením, sirupem či citrusy.
Servírujeme se skořicovou tyčinkou a plátkem pomeranče ve skleněném poháru.
Komentáře (0)
zobrazit vše