
podívejte se na video
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Vanilková omáčka je jemná, sametová a plná chuti. Hodí se ke spoustě dezertů – ke zmrzlině, palačinkám, koláčům nebo čerstvému ovoci. Právě takovou vanilkovou omáčku si můžete připravit podle receptu Kulinářské akademie Lidlu. Ve videu se dozvíte, jak zpracovat vanilkový lusk, co udělat, aby omáčka byla krémová a měla intenzivní chuť. Tak s chutí do toho!
Recept na vanilkovou omáčku
Suroviny:
- 1 l smetany
- 100 g cukru
- 8 žloutků
- 2 vanilkové lusky
Postup
Smetanu zahřejeme v hrnci a přisypeme cukr. Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme zrníčka, která i s luskem vložíme do smetany. Jakmile se smetana začne vařit, vmícháme část ke žloutkům. Směs vlijeme zpět do hrnce, stáhneme plamen a mícháme do zhoustnutí, teplota směsi by se měla pohybovat kolem 85 °C. Hotovou omáčku scedíme přes sítko a necháme vychladnout.
Komentáře (0)
zobrazit vše