Roman Paulus

Vajíčková pomazánka

Tento snadný recept na povelikonoční pochoutku vytvořenou z vykoledovaných vajec je rovněž jeden ze způsobů, jak dostat fenomén zero waste kuchyně i k vám domů. V Kulinářské akademii Lidlu se rádi věnujeme tématům, jak neplýtvat jídlem a šetrně přistupovat k surovinám. Roman Paulus proto v následujícím videu ukáže, jak z přebytečných vajíček připravit rychlý salát s exotickou příchutí, který bude netradičním osvěžením obvyklé povelikonoční rutiny. Dozvíte se, proč se k vajíčkům hodí ananas, jakým kořením dílo dochutit a jaké pečivo pod pomazánku použít.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vajíčková pomazánka

  • 4 × vejce „M”
  • 2 × lžíce domácí majonézy
  • 1 × lžíce zakysané smetany
  • 1 × lžíce kari
  • 2 × lžíce šalotky
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 100 g ananasu
  • bílý italský chléb nebo bageta
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika na ozdobu
  • řeřicha setá na ozdobu
  • máslo k podávání

POSTUP

Do misky vložíme oloupaná natvrdo vařená vejce nasekaná na kostičky, majonézu, zakysanou smetanu, kari koření, sůl a pepř a vše opatrně smícháme dohromady, abychom neponičili strukturu vajec. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, cibulku a syrový ananas (pár kousků ananasu necháme stranou na ozdobení), promícháme a salát necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Opečené plátky chleba namažeme máslem, lžící naneseme připravenou pomazánku a ozdobíme lahůdkovou cibulkou, kousky ananasu, nudličkami červené papriky a řeřichou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU