
Bramborové pyré je osvědčená příloha, která nikdy nezklame. Pokud ovšem chcete vyzkoušet něco nového, podívejte se na naše video, ve kterém vám Roman Paulus ukáže recept na pyré topinamburové. Má lehce ořechovou chuť, je krémové a chutná prostě skvěle. Dokonale ladí s pečeným masem či rybou nebo také s vařenou zeleninou. Uvidíte, že zachutná i vám.
Recept na přípravu topinamburového pyré
Suroviny
50 ml olivového oleje
100 g šalotky
5-7 větviček čerstvého tymiánu
400 g topinambur
sůl
pepř
300 ml drůbežího vývaru
100 ml smetany
Postup
V hrnci s rozpáleným olivovým olejem orestujte na větší kusy nakrájenou šalotku, po chvíli přidejte lístky tymiánu a oloupané a na kousky nakrájené topinambury a orestujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a duste doměkka. Zjemněte trochou smetany, promíchejte a rozmixujte.
Množství tekutin záleží na tom, jak dlouho se topinambury vaří a jak se to celé svaří.
Komentáře (1)
Lucie Pokorna
přidáno před 60 dny
Tominamburová kaše je výborná :-) . Já ji někdy dělám jen obyčejně jako bramburovou kaši a někdy ji trochu vylepším. Jsem ráda, že jsem topinambury na https://www.diatop.cz/ objevila, protože jsem nám tak mohla rozšířit jídelníček. Přišlo mi, že jsme jedli pořád to samé dokola :-D .
odpověď
zobrazit vše