
- Knedlíky v české kuchyni
- Tvarohové knedlíky s jahodami
- Bramborové knedlíky
- Houskové knedlíky
- Špekové knedlíky
- Hrnečkové knedlíky
- Chlupaté knedlíky
- Karlovarské knedlíky
- Knedlíky z polenty
- Karlovarský knedlík s jáhlami
- Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
- Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou
Knedlíky s anglickou slaninou a cibulkou, jejichž základ tvoří pečivo, patří k těm nejsnadnějším druhům knedlíku. Můžet z nich vytvořit malé knedlíčky, které obohatí Vaši polévku, větší, jež se hodí ke guláši a ty největší jako hlavní chod s různými omáčkami. Všechny suroviny nutné k přípravě špekových knedlíků určitě máte doma, takže na nic nečekejte a začněte vařit.
Recept na přípravu špekových knedlíků
Suroviny:
- 260 g bílého pečiva (housky)
- sůl
- hrst listové petržele
- 2 vejce
- 100 g anglické slaniny
- 2 menší cibule
- 100 ml čerstvého mléka (1,5 % tuku)
- 100 g hrubé mouky
Postup:
Housky nakrájejte na kostičky, osolte, přidejte nasekanou listovou petržel a vejce. V pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte cibuli nakrájenou najemno a přilijte mléko. Nechte krátce probublat, přidejte k housce a zamíchejte. Přisypte mouku, dobře propracujte a nechte asi 10 minut odstát. Poté vytvářejte namočenýma rukama kulaté knedlíky, které vložte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti 10 – 15 minut.
Komentáře (0)
zobrazit vše