Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Knedlíky s anglickou slaninou a cibulkou, jejichž základ tvoří pečivo, patří k těm nejsnadnějším druhům knedlíku. Můžet z nich vytvořit malé knedlíčky, které obohatí Vaši polévku, větší, jež se hodí ke guláši a ty největší jako hlavní chod s různými omáčkami. Všechny suroviny nutné k přípravě špekových knedlíků určitě máte doma, takže na nic nečekejte a začněte vařit.

 

Recept na přípravu špekových knedlíků

Suroviny:

  • 260 g bílého pečiva (housky)
  • sůl
  • hrst listové petržele
  • 2 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 menší cibule
  • 100 ml čerstvého mléka (1,5 % tuku)
  • 100 g hrubé mouky

Postup:

Housky nakrájejte na kostičky, osolte, přidejte nasekanou listovou petržel a vejce. V pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte cibuli nakrájenou najemno a přilijte mléko. Nechte krátce probublat, přidejte k housce a zamíchejte. Přisypte mouku, dobře propracujte a nechte asi 10 minut odstát. Poté vytvářejte namočenýma rukama kulaté knedlíky, které vložte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti 10 – 15 minut.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.