
- Jak oloupat avokádo?
- Grilovaný ananas v třtinovém cukru
- Kůra z citrusových plodů
- Segmenty citrusů
- Mangové pyré
- Jablečný křen
- Ledová polévka z melounu Cantaloupe
- Grilované ovoce se zmrzlinou
- Šípkové pyré
- Jak oloupat granátové jablko
- Snídaně s quinoou a ovocem
- Snídaňový francouzský toust s ovocem
- Jahodový sorbet
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne! To ví přece každý. Jak si ale připravit výborné jídlo, které nezabere moc času? Jeden takový recept představí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské Akademie Lidlu. Podívejte se na skvělou inspiraci pro vaši zítřejší snídani, která vás zasytí a zároveň ušetří drahocenné minuty. Dobrou chuť!
Recept na zdravou snídani s quinoou a ovocem
Suroviny na 4 misky:
- 240 g vařené červené quinoy
- 240 g vařené bílé quinoy
- 1 banán
- 4 lžíce javorového sirupu
- 1 mango
- hrst vlašských ořechů
- 4 lžičky dýňových semínek
- hrst borůvek
- hrst malin
- ½ kokosového ořechu
- čerstvá máta
Postup:
Quinoy uvaříme podle návodu.
Tip: Jak uvařit quinou se dozvíte ve videu Kulinářské akademi Lidlu zde.
Obě ještě teplé quinoy dáme do misky, přidáme na kousky pokrájený zralý banán, javorový sirup, půlku manga nakrájeného na malé kousky a dobře promícháme.
Tento základ rozdělíme do 4 misek a každou z nich dozdobíme ořechy, semínky, borůvkami, malinami, na plátky pokrájenou druhou půlkou manga, plátky kokosové dužiny, lístky čerstvé máty a případně ještě dochutíme javorovým sirupem.
Komentáře (0)
zobrazit vše