
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Černý bez láká svou chutí, ale i léčivými vlastnostmi. Díky tomu se stále častěji stává hlavní surovinou mnoha jarních receptů. Opravdu se vyplatí ho využít v kuchyni, protože dostupnost černého bezu je velice krátká. Pokud jste si už připravili sirup, je nejvyšší čas na staročeský dezert – kosmatici. V Kulinářské akademii Lidlu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit těstíčko, dozvíte se, že neexistuje jen sladká verze tohoto pokrmu a jaké přílohy se k černému bezu nejlépe hodí. Překvapte všechny touto nevšední surovinou!
Recept na smažené květy černého bezu
Suroviny
- bezové květy
- těstíčko na smažení
- rostlinný olej
- dip z pečených paprik
- čerstvý tymián
- sůl
- cukr moučka
- mletá skořice
- tvaroh
- čerstvé maliny
- čerstvá máta
Postup
Celé květy namočte v těstíčku a ponořte do rozpáleného oleje. Pinzetou potopte a smažte dozlatova. Usmažené květy vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
Květy můžete podávat na slano i na sladko. Slanou variantu podávejte s dipem z pečených paprik a lístky tymiánu a květy osolte. Sladká varianta chutná skvěle, když ji posypete moučkovým cukrem se skořicí, ozdobíte tvarohem smíchaným s cukrem a dozdobíte mátou.
Komentáře (0)
zobrazit vše