Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Černý bez láká svou chutí, ale i léčivými vlastnostmi. Díky tomu se stále častěji stává hlavní surovinou mnoha jarních receptů. Opravdu se vyplatí ho využít v kuchyni, protože dostupnost černého bezu je velice krátká. Pokud jste si už připravili sirup, je nejvyšší čas na staročeský dezert – kosmatici. V Kulinářské akademii Lidlu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit těstíčko, dozvíte se, že neexistuje jen sladká verze tohoto pokrmu a jaké přílohy se k černému bezu nejlépe hodí. Překvapte všechny touto nevšední surovinou!

Recept na smažené květy černého bezu

Suroviny

Postup

Celé květy namočte v těstíčku a ponořte do rozpáleného oleje. Pinzetou potopte a smažte dozlatova. Usmažené květy vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Květy můžete podávat na slano i na sladko. Slanou variantu podávejte s dipem z pečených paprik a lístky tymiánu a květy osolte. Sladká varianta chutná skvěle, když ji posypete moučkovým cukrem se skořicí, ozdobíte tvarohem smíchaným s cukrem a dozdobíte mátou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.