
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Upéct domácí housky je jednoduché! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné škvarkové houstičky z kynutého těsta. V návodu zjistíte, jak těsto správně připravit, aby dobře nakynulo, i jak housky uplést, aby držely pohromadě. A pokud škvarky nejsou pro vás tím pravým ořechovým, můžete je v receptu nahradit zkaramelizovanou cibulí. Na takových houstičkách si určitě taky pochutnáte.
Recept na škvarkové housky
Potřebujeme: mixér, kuchyňský robot, pečicí plech, pečicí papír, štětec
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky + na podsypání
- 200 g škvarků
- 2 vejce „M“
- 2 lžíce vyškvařeného sádla
- ½ kostky (21 g) čerstvého droždí
- 1 lžíce soli
- 400 ml plnotučného mléka
- kmín
Postup:
Obě mouky, nasekané škvarky, žloutky, sádlo, nadrobené droždí, sůl a vlažné mléko vypracujeme v hladké těsto, které necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.
Z těsta vytvarujeme housky pletené ze 3 válečků (těsto vychází asi na 12 velkých housek), které umístíme na plech s pečicím papírem a ještě jednou necháme nakynout. Potřeme bílkem, posypeme solí a kmínem. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12–15 minut.
Komentáře (0)
zobrazit vše