Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Upéct domácí housky je jednoduché! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné škvarkové houstičky z kynutého těsta. V návodu zjistíte, jak těsto správně připravit, aby dobře nakynulo, i jak housky uplést, aby držely pohromadě. A pokud škvarky nejsou pro vás tím pravým ořechovým, můžete je v receptu nahradit zkaramelizovanou cibulí. Na takových houstičkách si určitě taky pochutnáte.

Recept na škvarkové housky

Potřebujeme:  mixér, kuchyňský robot, pečicí plech, pečicí papír, štětec

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky + na podsypání
  • 200 g škvarků 
  • 2 vejce „M“
  • 2 lžíce vyškvařeného sádla
  • ½ kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 1 lžíce soli
  • 400 ml plnotučného mléka
  • kmín

Postup:

Obě mouky, nasekané škvarky, žloutky, sádlo, nadrobené droždí, sůl a vlažné mléko vypracujeme v hladké těsto, které necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.

Z těsta vytvarujeme housky pletené ze 3 válečků (těsto vychází asi na 12 velkých housek), které umístíme na plech s pečicím papírem a ještě jednou necháme nakynout. Potřeme bílkem, posypeme solí a kmínem. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12–15 minut.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.