Škvarkové housky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Upéct domácí housky je jednoduché! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné škvarkové houstičky z kynutého těsta. V návodu zjistíte, jak těsto správně připravit, aby dobře nakynulo, i jak housky uplést, aby držely pohromadě. A pokud škvarky nejsou pro vás tím pravým ořechovým, můžete je v receptu nahradit zkaramelizovanou cibulí. Na takových houstičkách si určitě taky pochutnáte.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Škvarkové housky

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky + na podsypání
  • 200 g škvarků
  • 2 × vejce „M“
  • 2 × lžíce vyškvařeného sádla
  • 0,5 × kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 1 × lžíce soli
  • 400 ml plnotučného mléka
  • kmín

Orientační nutriční hodnoty

Energie

14 961 kJ / 3 580 kcal

Bílkoviny

128,40 g

Tuky

167,80 g

Vláknina

15,80 g

Sůl

18,80 g

Sacharidy

370,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Obě mouky, nasekané škvarky, žloutky, sádlo, nadrobené droždí, sůl a vlažné mléko vypracujeme v hladké těsto, které necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.

02.Z těsta vytvarujeme housky pletené ze 3 válečků (těsto vychází asi na 12 velkých housek), které umístíme na plech s pečicím papírem a ještě jednou necháme nakynout. Potřeme bílkem, posypeme solí a kmínem. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12–15 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo