Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zelená polévka, která má říz. Pusťte se do polévky, která dává dohromady divoký česnek, pošírované vejce a uzený losos. Základem je, kromě česneku, dobrý vývar, brambory a kvalitní smetana (video recept na domácí kuřecí vývar najdete na Kulinářské akademii Lidlu). Pokud vás polévka z medvědího česneku v podání Romana Pauluse zaujala, uvařte si ji co nejdřív - sezóna této rostliny netrvá věčně.

Recept na polévku z medvědího česneku

Potřebujeme:  mixér, pinzetu na pošírování vajec

Suroviny:

  • 200 g čerstvého medvědího česneku
  • 2 lžíce másla
  • 50 g cibule
  • 1-4 stroužky česneku
  • 100 g brambor
  • pepř
  • sůl
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany (33 % tuku)
  • 4 plátky uzeného lososa
  • 4 pošírovaná vejce

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku zpěníme na másle, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, opepříme, osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Necháme svařit na polovinu, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor 20-25 minut.

 

Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Medvědí česnek rozkrojíme na listy a stonky. Pokrájené stonky přidáme do polévky a listy s trochou vody rozmixujeme na jemnou pastu.

Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme. Během mixování přidáme pastu z medvědího česneku a ještě jednou dobře promixujeme.

Podáváme s uzeným lososem a pošírovaným vejcem ozdobené několika lístky medvědího česneku.

 

Tip: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Tip: Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar a vynechte lososa.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.