
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Pohanka byla ve staročeské kuchyni velice oblíbená. V dnešní době její popularita opět roste, a to nejen díky jejímu blahodárnému vlivu na naše zdraví. Pohanka udržuje naše cévy pružné a pevné, navíc neobsahuje žádný lepek, takže ji ocení všichni ti, kteří lepek nekonzumují. V následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus poradí, jak se pohanka vaří, a ukáže jednoduchý recept na přípravu pohanky jako přílohy. Pohanku však použijete na mnoho dalších způsobů – například do salátů či nádivek. Možností je mnoho.
Suroviny
- rostlinný olej
- šalotka
- tymián
- pohanka
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
Postup
V rozehřátém hrnci s trochou oleje orestujeme šalotku nakrájenou nadrobno a lístky tymiánu. Přidáme propláchnutou pohanku a podlijeme vývarem v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vývaru. Osolíme, opepříme a vaříme 5-8 minut.
Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.
Takto připravená pohanka se hodí jako příloha k masu.
Komentáře (0)
zobrazit vše