Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pohanka byla ve staročeské kuchyni velice oblíbená. V dnešní době její popularita opět roste, a to nejen díky jejímu blahodárnému vlivu na naše zdraví. Pohanka udržuje naše cévy pružné a pevné, navíc neobsahuje žádný lepek, takže ji ocení všichni ti, kteří lepek nekonzumují. V následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus poradí, jak se pohanka vaří, a ukáže jednoduchý recept na přípravu pohanky jako přílohy. Pohanku však použijete na mnoho dalších způsobů – například do salátů či nádivek. Možností je mnoho.

Suroviny

  • rostlinný olej
  • šalotka
  • tymián
  • pohanka
  • drůbeží vývar
  • sůl
  • pepř

Postup

V rozehřátém hrnci s trochou oleje orestujeme šalotku nakrájenou nadrobno a lístky tymiánu. Přidáme propláchnutou pohanku a podlijeme vývarem v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vývaru. Osolíme, opepříme a vaříme 5-8 minut.

Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.

Takto připravená pohanka se hodí jako příloha k masu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.