
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
Domácí plundrové těsto na croissanty je něco, čím každého okouzlíte! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod, díky kterému zvládnete tuto klasiku francouzské kuchyně i sami doma. Nemusíte se ničeho bát – plundrové těsto vyžaduje hlavně dostatek času na přípravu, samotný proces překládání a válení je pak už celkem hračka. Nakonec si tak připravíte skvělý základ nejenom na domácí francouzské croissanty, ale třeba i na krémové šneky nebo smažené cronuty.
Recept na plundrové těsto na croissanty
Potřebujeme: pečicí papír, váleček, potravinová fólie
Suroviny:
- 400 g másla
- 180 g plnotučného mléka
- 180 g vody
- ½ kostky (21 g) čerstvého droždí
- 600 g hladké mouky + na pomoučnění
- 60 g krupicového cukru
- 12 g soli
Postup:
V míse smícháme mléko, vodu, droždí, mouku, cukr a sůl (není třeba připravovat kvásek zvlášť) a pomocí kuchyňského robota nebo ručně vypracujeme jednoduché těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Máslo mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme přibližně na velikost A4 a necháme v lednici zatuhnout.
Odpočaté těsto vyválíme na velikost A3 a vložíme doprostřed připravené máslo, přeložíme a necháme v lednici 10 minut odpočinout. Tento postup opakujeme pětkrát (těsto tedy celkem šestkrát přeložíme). Nakonec necháme odpočinout a můžeme používat.
Plundrové těsto se hodí na výrobu domácích croissantů, ale i jiného domácího pečiva, jako jsou makoví šneci, rychlé ořechové větrníky nebo tvarohové zákusky s ovocem.
Komentáře (0)
zobrazit vše