Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Máte chuť na něco sladkého? Tímhle koláčem s pekanovými ořechy uděláte radost nejenom sobě, ale hlavně všem, co přijdou na návštěvu. Podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ho navíc zvládnete naprosto hravě. Ve video návodu zjistíte, jak připravit náplň z ořechů (pokud je máte raději, můžete použít klidně vlašáky) a javorového sirupu i jak celý koláč na úplný závěr naglazovat propasírovanou směsí z meruňkového džemu a kapky tuzemáku.

Recept na pekanový ořechový koláč

Potřebujeme:  sítko, mixér, mašlovačka

Suroviny:

  • korpus na ovocný koláč
  • 200 g nasekaných pekanových ořechů
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 100 g javorového sirupu
  • 40 g hladké mouky
  • 2 vejce „M“
  • asi 250 g celých pekanových ořechů na ozdobu
  • 4 lžíce meruňkového džemu
  • 2 lžíce tuzemáku

Postup:

Připravíme korpus na ovocný koláč podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

200 g pekanových ořechů nasekáme, smícháme s cukrem, rozpuštěným máslem, sirupem, moukou a celými vejci. Metličkou dobře promícháme a nandáme do předpečeného korpusu.

Náplň rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme půlkami pekanových ořechů a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Tip: Ořechy na ozdobu vybíráme předem – ty co jsou celé a krásné si necháme na zdobení, ty, co jsou polámané nebo naštípané, použijeme do náplně.

Když je koláč hotový, rozehřejeme v hrnci meruňkový džem spolu s tuzemákem, které následně propasírujeme skrze jemné sítko. Horkou meruňkovou směsí potřeme horký koláč, necháme vychladnout a podáváme.

Servírujeme vychladlý koláč nakrájený na trojúhelníky, ideálně s domácí perníkovou zmrzlinou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.