Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, přidáme polovinu cukru, perníkové koření, přivedeme do varu a vypneme plamen.
Žloutky ručně vyšleháme s druhou polovinou cukru. Malou část mléčné směsi přilijeme ke žloutkům, metličkou důkladně promícháme a žloutky vlijeme do zbylého mléka. Přidáme med a za stálého míchání pomalu zahřejeme „na růži“ – to znamená, že ohříváme do takové konzistence, aby po rozfouknutí směsi na vypouklé straně vařečky vznikl květu podobný tvar. Přecedíme a necháme vychladnout.
Vychladlou směs naplníme do namraženého zmrzlinovače a necháme zpracovávat asi 40 minut do požadované konzistence.
Hotovou zmrzlinu přendáme do krabičky a necháme ještě 20 minut zatuhnout v mrazáku nebo rovnou servírujeme.
Podáváme posypané nastrouhaným perníkem, ozdobené lístky máty a oplatkovou trubičkou.