Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Může se zdát, že mrkvová kaše je pokrm spíše pro děti. Opak je pravdou, jemné mrkvová kaše, do které se přidává také zázvor, se hodí třeba ke grilované rybě. Tato kombinace Vás v chladnějších dnech krásně zahřeje. Kaši nebo pyré však můžete připravit i z petržele, celeru, květáku, batátů nebo hrášku. Příprava je opravdu snadná, podívejte se na video s Romanem Paulusem.

 

Recept na přípravu mrkvové kaše se zázvorem

Suroviny:

  • 300 g mrkve
  • 30 g zázvoru
  • 50 g šalotky
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

Postup:

Očištěnou a na větší kusy nakrájenou mrkev vložte do mixovací nádoby. Přidejte zázvor a na větší kusy nakrájenou šalotku a rozmixujte. Přidejte máslo, osolte, opepřete a zeleninu orestujte (asi 5 minut). Přilijte trochu vývaru a smetanu a nechte vařit 8 – 10 minut, aby se mrkev se zázvorem změkly. Poté dobře rozmixujte.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.