Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Měkké medové perníčky jsou základem tradičního vánočního cukroví skoro v každé české rodině. Osvědčený recept na medovníčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak udělat krásné a roztomilé perníčky, i když ve vás nedřímá umělec, jak upéct ihned měkké perníčky i jak jim zajistit ten správný lesk. Připravte si voňavé perníkové koření, kvalitní kakao a oblíbená vykrajovátka a pojďte si s námi udělat roztomilé perníkové medvídky s ořechy, které zvládnou i děti nebo úplní začátečníci.

Recept na medové perníčky

Potřebujeme:  pečicí papír, vánoční vykrajovátka, špejle, váleček na těsto, štětec

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 1,5 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 65 g másla
  • 2 lžíce medu
  • kešu oříšky a mandle na ozdobu

Postup:

Mouku, cukr, kakao, koření a jedlou sodu promícháme v míse. Přidáme 2 vejce, studené máslo, med, zamícháme vařečkou a poté rukama zpracujeme jednolité těsto.

Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát a z něho vykrajujeme tvary podle nálady, v našem případě vykrajujeme medvídky, které pokládáme na pečicí papír na plech.

Každému medvídkovi na bříško položíme mandli nebo kešu ořech a rozšlehaným vejcem mu potřeme tlapičky, kterými ořech obejmeme a lehce přimáčkneme. Špejlí vyznačíme oči a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 6-7 minut.

Hotové perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.

Jak udělat ihned měkké perníčky?

Vytáhněte je z trouby o trochu dříve, než vám říká rozum. Včasné vytažení a dobré skladování (ne na extrémně suchém místě) je totiž skutečným tajemstvím hned a dlouho měkkých perníčků 😉.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.