
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Měkké medové perníčky jsou základem tradičního vánočního cukroví skoro v každé české rodině. Osvědčený recept na medovníčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak udělat krásné a roztomilé perníčky, i když ve vás nedřímá umělec, jak upéct ihned měkké perníčky i jak jim zajistit ten správný lesk. Připravte si voňavé perníkové koření, kvalitní kakao a oblíbená vykrajovátka a pojďte si s námi udělat roztomilé perníkové medvídky s ořechy, které zvládnou i děti nebo úplní začátečníci.
Recept na medové perníčky
Potřebujeme: pečicí papír, vánoční vykrajovátka, špejle, váleček na těsto, štětec
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 1,5 lžíce kakaa
- 1,5 lžíce perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 2 vejce + 1 na potření
- 65 g másla
- 2 lžíce medu
- kešu oříšky a mandle na ozdobu
Postup:
Mouku, cukr, kakao, koření a jedlou sodu promícháme v míse. Přidáme 2 vejce, studené máslo, med, zamícháme vařečkou a poté rukama zpracujeme jednolité těsto.
Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát a z něho vykrajujeme tvary podle nálady, v našem případě vykrajujeme medvídky, které pokládáme na pečicí papír na plech.
Každému medvídkovi na bříško položíme mandli nebo kešu ořech a rozšlehaným vejcem mu potřeme tlapičky, kterými ořech obejmeme a lehce přimáčkneme. Špejlí vyznačíme oči a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 6-7 minut.
Hotové perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.
Jak udělat ihned měkké perníčky?
Vytáhněte je z trouby o trochu dříve, než vám říká rozum. Včasné vytažení a dobré skladování (ne na extrémně suchém místě) je totiž skutečným tajemstvím hned a dlouho měkkých perníčků 😉.
Komentáře (3)
Host
přidáno před 102 dny
vyyborne!!!
odpověď
GhastCZ
přidáno před 428 dny
děkujeme ale mate tam chybu
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 426 dny
Dobrý den, děkujeme za postřeh. Prozradíte nám kde nebo jakou chybu, abychom se koukli na případnou opravu? Děkujeme za spolupráci a přejeme pěkný den.
zobrazit vše