Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Housky, rohlíky, vánočka, pizza a ovocné koláče – vše spojuje jedna hlavní surovina, kterou je kynuté těsto. Díky jeho univerzálnosti ho můžete použít jak ve sladké, tak slané kuchyni. Z kynutého těsta se připravuje také maďarská specialita – langoše, placky smažené v oleji. Výhodou je jejich univerzálnost, servírovat je s čímkoli, co vás napadne – s masem, sýrem, zeleninou, ale i na sladko, protože tak trochu připomínají naše koblihy. Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže svoje nejoblíbenější varianty langošů.

Recept na langoše

Suroviny na 20 langošů

  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 1 kg hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 2 lžičky soli

Na servírování

  • česnek, kečup, strouhaný sýr
  • guacamole, feta, cherry rajčata
  • tvaroh, moučkový cukr, ovoce, meduňka

Postup

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přilijeme smetanu, přidáme sůl a mouku a připravíme hladké těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě nebo v lednici, kde nakyne přes noc.

Z těsta odkrojíme menší kousek, který trochu naolejujeme a vytvarujeme tenkou placku, okraje necháme širší. Hotové placky necháme chvíli odpočinout a poté smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po otočení přeléváme horkým olejem, langoše budou nadýchanější. Přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Servírování

Langoše můžeme podávat 3 způsoby:

  • První langoš potřeme rozmixovaným česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Druhý podáváme s avokádovým guacamole, ozdobíme nakrájenými cherry rajčaty a nastrouhaným sýrem feta.
  • Můžete připravit i sladkou verzi s oslazeným tvarohem, malinami a borůvkami, posypané moučkovým cukrem a dozdobené snítkou meduňky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.