Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Langoše

Housky, rohlíky, vánočka, pizza a ovocné koláče – vše spojuje jedna hlavní surovina, kterou je kynuté těsto. Díky jeho univerzálnosti ho můžete použít jak ve sladké, tak slané kuchyni. Z kynutého těsta se připravuje také maďarská specialita – langoše, placky smažené v oleji. Výhodou je jejich univerzálnost, servírovat je s čímkoli, co vás napadne – s masem, sýrem, zeleninou, ale i na sladko, protože tak trochu připomínají naše koblihy. Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže svoje nejoblíbenější varianty langošů.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Langoše

  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 1 kg hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 2 × lžička soli
  • česnek
  • kečup
  • strouhaný sýr guacamole
  • feta
  • cherry rajčata
  • tvaroh
  • meduňka
  • ovoce
  • moučkový cukr

POSTUP

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přilijeme smetanu, přidáme sůl a mouku a připravíme hladké těsto. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě nebo v lednici, kde nakyne přes noc.

Z těsta odkrojíme menší kousek, který trochu naolejujeme a vytvarujeme tenkou placku, okraje necháme širší. Hotové placky necháme chvíli odpočinout a poté smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po otočení přeléváme horkým olejem, langoše budou nadýchanější. Přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Servírování

Langoše můžeme podávat 3 způsoby:

  • První langoš potřeme rozmixovaným česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Druhý podáváme s avokádovým guacamole, ozdobíme nakrájenými cherry rajčaty a nastrouhaným sýrem feta.
  • Můžete připravit i sladkou verzi s oslazeným tvarohem, malinami a borůvkami, posypané moučkovým cukrem a dozdobené snítkou meduňky.
Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU