Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy měli opravdový vídeňský Sachrův dort, který se připravuje podle speciální tajné receptury? Ať už ano, nebo ne, tak vězte, že tenhle podle receptu Romana Pauluse, má k němu neuvěřitelně blízko. Základem každého správného dortu je ale korpus. Tento díl Kulinářské akademie se proto zaměřuje na to, jak připravit čokoládový korpus na sacher dort (někdy také sachr dort). Na všechno ostatní, co k tomuto výbornému moučníku potřebujete, přijde čas zase příště.

Recept na korpus na sacher dort

 

Potřebujeme:  forma na dort ⌀ 22 cm, pečicí papír, stěrka, metlička, kuchyňský robot

Suroviny:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 vajec „M“
  • 130 g hořké čokolády na vaření (obsah kakaa minimálně 55 %)
  • 100 g krupicového cukru
  • 140 g hladké mouky

Postup:

Máslo necháme změknout a čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. Formu na dort vyložíme pečicím papírem.

Změklé máslo vyšleháme společně s moučkovým cukrem a vydlabaným vnitřkem vanilky do pěny. Postupně přidáme žloutky a následně rozpuštěnou čokoládu.

Bílky a krupicový cukr ušleháme do hustého sněhu a postupně smícháme máslový základ, sníh a mouku. Takto připravenou hmotu naplníme do dortové formy s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 170 °C 40–45 minut.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.