Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kadayif

Arabská kuchyně je v našich končinách poměrně exotická, arabské pokrmy jsou však stále populárnější. I zde najdeme typické dezerty, které se však od těch našich výrazně liší, a to hlavně vlivem klimatických podmínek. Jedním z oblíbených dezertů je kadayif, ořechový dezert připravovaný ze speciálního těsta, které připomíná těsto filo, nejedná se ovšem o pláty, nýbrž o tenké nitky. Ze syrového těsta se formují sladké závitky plněné ořechy. A jak se tento dezert připravuje dále, se dozvíte v následujícím videu s Romanem Paulusem. Přesvědčte se, že příprava je je snadná, dezert určitě všem zachutná a velmi rychle zmizí ze stolu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kadayif

  • těsto na kadayif
  • nesolené pistácie
  • přepuštěné máslo
  • cukrový sirup připravený z vody a cukru v poměru 1:1 ochucený citronovou šťávou a kůrou vanilkovým luskem (můžeme přidat i skořici)
  • zapékací mísa

POSTUP

Z těsta na kadayif vezmeme pár „vlasů”, posypeme sekanými pistáciemi a zabalíme smotek, pořádně utahujeme. Jednotlivé smotky skládáme vedle sebe do zapékací mísy, přelijeme přepuštěným máslem do 1/3, vložíme do trouby předehřáté na 175 - 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Po upečení slijeme přebytečné máslo a ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk), navrch posypeme ještě pistáciemi. Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU