Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Naučte se kouzlit s růžičkovou kapustou! Jak zpracovat opomíjenou zeleninu tak, aby vám opravdu zachutnala, předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se jak kapustu očistit, proč růžičky při vaření nařezávat i jak z ní udělat neodolatelnou přílohu, kterou na talíři nikdo nenechá. Hodí se jako příloha ke zvěřině, zelenina do polévky nebo z ní můžete udělat skvělou nastavovanou bramborou kaši. Udělejte z neoblíbené zeleniny skvělou pochoutku jako z luxusní restaurace.

Jak zpracovat růžičkovou kapustu           

Suroviny:

  • růžičková kapusta
  • led
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej

Jak očistit růžičkovou kapustu?

Odřízneme košťál a sundáme asi dva svrchní lístky, podle stavu kapusty.

Jak uvařit růžičkovou kapustu?

Na košťálu nařízneme křížek, aby se kapusta rovnoměrně provařila. Vaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 5 minut podle velikosti. Ideálně vaříme stejně velké kapustičky, v opačném případě je musíme hlídat a vyndávat postupně.

Uvařené kapusty přendáme do misky s vodou a ledem, abychom je šokově zchladili a zastavili proces vaření.

Jak podávat růžičkovou kapustu?

Vařenou kapustu překrojíme napůl a krátce opečeme v rozpálené pánvi na lžíci másla. Osolíme, opepříme a případně do pánve přidáme i čerstvé lístky rozmarýnu nebo tymiánu.

Opéct v pánvi s máslem můžeme i syrovou kapustu. V takovém případě ji opékáme déle a dozlatova. Bylinky přidáme až ke konci. Příloha tak bude mnohem křupavější.

Vařená kapusta se podává i rovnou jako příloha. Stačí zakápnout trochou olivového oleje.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.