Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Křepelka má jemné maso, o kterém většina gurmánů tvrdí, že má „vznešenou” chuť. Na našem stole se objevuje jen výjimečně při svátečních příležitostech. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak křepelku naporcovat a opéct, aby maso zůstalo šťavnaté a plné chuti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Křepelku naporcujeme tak, že odřízneme stehna a vykostíme prsa, u kterých necháme jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízneme.
02.Maso osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidáme rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.
03.Nadrobno nakrájenou šalotku necháme zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidáme spařenou zeleninu (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky) nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přidáme lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.
04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, poté křepelku, zakápneme výpekem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT