Jak naporcovat křepelku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Křepelka má jemné maso, o kterém většina gurmánů tvrdí, že má „vznešenou” chuť. Na našem stole se objevuje jen výjimečně při svátečních příležitostech. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak křepelku naporcovat a opéct, aby maso zůstalo šťavnaté a plné chuti.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • křepelka
  • máslo
  • šalotka
  • rostlinný olej
  • zelený chřest
  • mrkev
  • květák romanesco
  • hráškové lusky
  • česnek
  • čerstvá bazalka
  • tarhoňa
  • sůl
  • pepř
  • drůbeží vývar

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Křepelku naporcujeme tak, že odřízneme stehna a vykostíme prsa, u kterých necháme jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízneme.

Křepelka s tarhoňou a zeleninou

02.Maso osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidáme rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.

03.Nadrobno nakrájenou šalotku necháme zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidáme spařenou zeleninu (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky) nakrájenou na menší kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přidáme lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.

Servírování

04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, poté křepelku, zakápneme výpekem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo