
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Křepelka má jemné maso, o kterém většina gurmánů tvrdí, že má „vznešenou” chuť. Na našem stole se objevuje jen výjimečně při svátečních příležitostech nebo rodinných oslavách. V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak křepelku naporcovat a opéct, aby maso zůstalo šťavnaté a plné chuti. Uvidíte, že je to snazší než si myslíte. Dozvíte se rovněž, jaké přílohy se ke křepelce hodí.
Na přípravu křepelky s tarhoňou a zeleninou potřebujete: křepelka, máslo, šalotka, rostlinný olej, spařená zelenina (zelený chřest, mrkev, květák romanesco, hráškové lusky), česnek, čerstvá bazalka, tarhoňa, sůl, pepř, vývar
Postup
Křepelku naporcujte, odřízněte stehna a vykostěte prsa, u kterých nechte jednu křídelní kost. Šlachy na konci stehen nařízněte. Maso osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. V průběhu opékaní přidejte rozmáčklé stroužky česneku, trochu másla a stonky bazalky na provonění.
Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zpěnit v rendlíku s rozehřátým máslem. Přidejte spařenou zeleninu nakrájenou na menší kousky, osolte, opepřete a podlijte vývarem. Přidejte lehce orestovanou a uvařenou tarhoňu a nakrájené lístky bazalky.
Servírování
Pokrm servírujte do hlubšího talíře, nejprve tarhoňu se zeleninou, na ni položte maso, zakápněte výpekem a dozdobte lístky čerstvé bazalky.
Komentáře (0)
zobrazit vše