Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jste milovníky krémových polévek a hledáte novou inspiraci? Vyzkoušejte výjimečný recept Romana Pauluse na rychlou hustou polévku, kterou si oblíbí celá vaše rodina. Krémová hrášková polévka je velmi chutná, snadná na přípravu a přitom nevšední, díky křupavému salátu a osmažené pančetě. Určitě si ji připravte a sami uvidíte, že tato neobvyklá verze krémové polévky ze zeleného hrášku se stane vaší nejoblíbenější.

Hráškový krém

Potřebujeme: jemné kovové síto, kuchyňský mixér, kulaté vykrajovátko

Suroviny

  • 70 g másla
  • 30 g šalotky
  • 50 g světlé části pórku
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 400 g čerstvého hrášku
  • sušený tymián
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1 šalotka
  • 200 g ledového salátu
  • 100 ml 33% smetany
  • 4 plátky smažené pančety (1 plátek na porci)

Postup

V přiměřeně velkém hrnci si rozpustíme 40 g másla, na kterém orestujeme 20 g nahrubo nakrájené šalotky, nasekaný pórek a posypeme cukrem. Po orestování přidáme 300 g hrášku, špetku tymiánu, podlijeme lehkým kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pouze krátce 5-8 minut, aby hrášek neztratil barvu. V průběhu vaření přidáme smetanu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem a procedíme přes jemné sítko. Přivedeme k varu a dle potřeby naředíme vývarem či dochutíme solí a pepřem.

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme najemno nakrájenou zbylou šalotku, posypeme špetkou tymiánu, přidáme 100 g hrášku a zarestujeme. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme ledový salát nakrájený na kostičky.

Do hlubokého talíře dáme kulaté a vysoké vykrajovátko, do kterého navrstvíme orestovaný hrášek se salátem, vedle vykrajovátka nalijeme polévku, opatrně ho vytáhneme (tak, aby náplň zůstala uprostřed talíře) a doprostřed ozdobíme dokřupava orestovanou Pančetou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.