Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pro chuť burgeru je určující nejen maso a jeho kvalita, ale také použité přílohy. Použijete-li čerstvou zeleninu, bude burger lehčí, milovníkům cheeseburgeru přihoďte plátek cheddaru navíc, burger můžete i přiostřit přidáním pikantních surovin. V dalším díle Kulinářské akademie Lidlu vám představíme jednoduchou přílohu, která zvýrazní chuť každého hamburgeru – zkaramelizovanou cibuli se zeleným pepřem. Podívejte se na video s Romanem Paulusem a pusťte se do přípravy.

Recept na hovězí burger se zkaramelizovanou cibulí

Suroviny

Postup

Maso vytvarujeme pomocí kroužku, zmáčkneme těžítkem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje z obou stran. Před dokončením položíme na maso plátky sýru cheddar.

Housku na burger rozkrojíme a opečeme v téže pánvi jako maso.

Obě poloviny rozpečené housky potřeme hořčicovou majonézou, na kterou položíme listy špenátu, plátky rajčat, maso se sýrem, přidáme zkaramelizovanou cibuli a přiklopíme vrchní částí bulky.

Servírování

Jako příloha se hodí batátové hranolky. Hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.