
Pro chuť burgeru je určující nejen maso a jeho kvalita, ale také použité přílohy. Použijete-li čerstvou zeleninu, bude burger lehčí, milovníkům cheeseburgeru přihoďte plátek cheddaru navíc, burger můžete i přiostřit přidáním pikantních surovin. V dalším díle Kulinářské akademie Lidlu vám představíme jednoduchou přílohu, která zvýrazní chuť každého hamburgeru – zkaramelizovanou cibuli se zeleným pepřem. Podívejte se na video s Romanem Paulusem a pusťte se do přípravy.
Recept na hovězí burger se zkaramelizovanou cibulí
Suroviny
- 800 g mletého hovězího masa (ideálně 20 % loje)
- 8 plátků sýra cheddar
- 4 domácí bulky na burger
- hořčicová majonéza
- listy špenátu
- plátky rajčat
- zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
Postup
Maso vytvarujeme pomocí kroužku, zmáčkneme těžítkem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje z obou stran. Před dokončením položíme na maso plátky sýru cheddar.
Housku na burger rozkrojíme a opečeme v téže pánvi jako maso.
Obě poloviny rozpečené housky potřeme hořčicovou majonézou, na kterou položíme listy špenátu, plátky rajčat, maso se sýrem, přidáme zkaramelizovanou cibuli a přiklopíme vrchní částí bulky.
Servírování
Jako příloha se hodí batátové hranolky. Hořčicovou majonézu podáváme v misce zvlášť.
Komentáře (0)
zobrazit vše