Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Roman Paulus Vám ve svém triku ukáže, jak připravit houbovou nádivku, kterou můžete naplnit různé masové nebo zeleninové rolády, nebo upéct v celku a podávat jako přílohu. Tento recept byl inspirován tradičním kubou, proto v něm najdete také kroupy, díky přidané housce a pečení ve vodní lázni je však mnohem nadýchanější. Houbovou nádivku určitě vyzkoušejte.

 

Recept na přípravu houbové nádivky

Suroviny:

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g namočených sušených hub
  • 100 g čerstvých lesních hub
  • tymián
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 100 g vařených krup
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 4 starší housky nebo rohlíky
  • listová petržel
  • 3 vejce

Postup:

V pánvi rozpusťte máslo a orestujte cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidejte sušené houby, které předtím namočte, a čerstvé houby. Přidejte nasekaný tymián a majoránku, muškátový oříšek, osolte a opepřete. Přidejte vařené kroupy, přilijte mléko, stáhněte z plamene a nechte chvíli odstát.

Housky nakrájejte na kostičky a smíchejte s houbovo-kroupovým základem. Přidejte nasekanou listovou petržel a žloutky a dobře promíchejte. Na konec vmíchejte sníh z bílků.

Nádivku naplňte do formy vyložené potravinovou fólií a pečte ve vodní lázni v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut podle velikosti. Po upečení nechte chvíli vychladnout a až poté vyklopte a nakrájejte. Podávejte s vánoční pečení nebo jen tak samostatně.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.