
Roman Paulus Vám ve svém triku ukáže, jak připravit houbovou nádivku, kterou můžete naplnit různé masové nebo zeleninové rolády, nebo upéct v celku a podávat jako přílohu. Tento recept byl inspirován tradičním kubou, proto v něm najdete také kroupy, díky přidané housce a pečení ve vodní lázni je však mnohem nadýchanější. Houbovou nádivku určitě vyzkoušejte.
Recept na přípravu houbové nádivky
Suroviny
- 50 g másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 30 g namočených sušených hub
- 100 g čerstvých lesních hub
- tymián
- majoránka
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 100 g vařených krup
- 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 4 starší housky nebo rohlíky
- listová petržel
- 3 vejce
Postup
V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidáme sušené houby, které předtím namočíme, a čerstvé houby. Přidáme nasekaný tymián a majoránku, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přidáme vařené kroupy, přilijrme mléko, stáhnrme z plamene a necháme chvíli odstát.
Housky nakrájíme na kostičky a smícháme s houbovo-kroupovým základem. Přidáme nasekanou listovou petržel a žloutky a dobře promícháme. Na konec vmícháme sníh z bílků.
Nádivku naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut podle velikosti. Po upečení necháme chvíli vychladnout a až poté vyklopíme a nakrájíme. Podáváme s vánoční pečení nebo jen tak samostatně.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 562 dny
Uvařila jsem a je skvělá. Dík za recept.
odpověď
zobrazit vše