Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ke grilovanému masu nemusíte podávat jen brambory nebo pečivo. Šéfkuchař Roman Paulus připravil snadný video návod na grilovanou zeleninu, která je skvělou přílohou, ale obstojí dobře i jako samostatné jídlo. A protože grilovanou cuketu zná každý, naučíte se, jak grilovat o něco netradičnější kousky – červenou řepu, kedlubnu, mrkev, celer anebo zelí. Až budete mít hotovo, můžete rovnou podávat nebo zeleninu doplnit o makové pesto, kozí sýr a čerstvé ředkvičky.

Potřebujemegrill, uhlí, alobal.

Suroviny

  • kedlubna
  • mrkev
  • bílé zelí
  • celer
  • červená řepa
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • makové pesto
  • čerstvý kozí sýr
  • ředkvičky
  • čerstvý polníček

 

Postup:

Zeleninu neloupeme, ale velice dobře omyjeme. Každý kus zeleniny zabalíme podle velikosti samostatně, nebo třeba jako mrkve 3 dohromady do alobalu se lžící olivového oleje, solí a bylinkami. Dobře zabalíme a na nepřímém žáru grilujeme pod poklopem do měkka (45 minut až 2 hodiny, podle velikosti).

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Po změknutí zeleniny vyndáme z grilu, necháme z části vychladnout, vybalíme a oloupeme. Takto pečenou zeleninu nakrájíme na menší kusy a ještě na talíři dochutíme olivovým olejem, makovým pestem, solí a pepřem. Velice dobře chuť doplní také čerstvý kozí sýr a čerstvé ředkvičky a pár lístků polníčku.

Tip: Jak si připravit domácí makové pesto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.