Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
938 kJ / 224 kcal
Bílkoviny
2,90 g
Tuky
16,60 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
16,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
02.Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promícháme. Do vroucí smetany vložíme plátky brambor a několik minut vaříme.
03.Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 – 40 minut (ze začátku můžete péct pod pokličkou nebo alobalem).
Tip: Gratinované brambory můžete obohatit třeba anglickou slaninou nebo použít úplně jiný druh tvrdé zeleniny, například celer nebo dýni.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT