
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Gratinované brambory se podávají jako luxusní příloha třeba ke steaku, s lehkým salátkem je však můžete servírovat i samostatně. Jejich příprava je snadná, stačí Vám brambory, smetana, česnek a koření, vše lehce povařte, poté zapečte v troubě a je hotovo. Gratinované brambory můžete obohatit třeba anglickou slaninou nebo použít úplně jiný druh tvrdé zeleniny, například celer nebo dýni.
Na přípravu gratinovaných brambor potřebujete: brambory, sladkou smetanu, česnek, čerstvý tymián, sůl.
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Do hrnce vlijte smetanu, osolte, přidejte nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promíchejte. Do vroucí smetany vložte brambory a několik minut vařte. Přendejte do zapékací mísy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 35 – 40 minut (ze začátku můžete péct pod pokličkou nebo alobalem).
Komentáře (0)
zobrazit vše