Pokrm stvořený na velikonoční svátky. Šťavnaté jehněčí, barevná ratatouille a brambory, co se rozplývají na jazyku – dopřejte si trochu jarního luxusu.
Pokrm stvořený na velikonoční svátky. Šťavnaté jehněčí, barevná ratatouille a brambory, co se rozplývají na jazyku – dopřejte si trochu jarního luxusu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jehněčí maso osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje zprudka opečeme. Přidáme česnek nakrájený na plátky, ale pozor, ať se nespálí. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a ještě dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10-12 minut, program horkovzduch. Po upečení necháme maso odpočinout pod pokličkou.
V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou nahrubo a česnek nakrájený na plátky. Po chvíli přidáme lilek nakrájený na kostky, osolíme a opepříme. Poté přidáme na kostky nakrájenou zeleninu – fenykl, žlutou a červenou papriku, cuketu, nasekaný tymián a snítku rozmarýnu a krájená rajčata. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody, stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut). Před dokončením vmícháme natrhané lístky čerstvé bazalky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promícháme. Do vroucí smetany vložíme brambory a několik minut vaříme. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut (ze začátku můžeme péct pod pokličkou nebo alobalem).
Tip: Video na přípravu gratinovaných brambor najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
Maso podáváme nakrájené na plátky se zeleninou ratatouille, zakápneme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme snítkou čerstvých bylinek. Gratinované brambory podáváme v misce zvlášť.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 916 kcal, 42 g bílkovin, 36 g sacharidů, 66 g tuků.