Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečený jehněčí hřbet s ratatouille a gratinovanými bramborami

Pokrm stvořený na velikonoční svátky. Šťavnaté jehněčí, barevná ratatouille a brambory, co se rozplývají na jazyku – dopřejte si trochu jarního luxusu. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 800 g Merino jehněčí pečeně
  • keramický mlýnek s mořskou solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Deluxe
  • 2 × stroužek česnek

Ratatouille:

  • 50 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 100 g lilek
  • 100 g fenykl
  • 100 g žlutá paprika
  • 100 g červená paprika
  • 100 g cuketa
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • čerstvá bazalka

Gratinované brambory:

  • 400 g brambory
  • 250 ml smetana ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • čerstvý tymián
  • 1 × stroužek česnek

POSTUP

Jehněčí maso osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje zprudka opečeme. Přidáme česnek nakrájený na plátky, ale pozor, ať se nespálí. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a ještě dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10-12 minut, program horkovzduch. Po upečení necháme maso odpočinout pod pokličkou.

Ratatouille:

V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou nahrubo a česnek nakrájený na plátky. Po chvíli přidáme lilek nakrájený na kostky, osolíme a opepříme. Poté přidáme na kostky nakrájenou zeleninu – fenykl, žlutou a červenou papriku, cuketu, nasekaný tymián a snítku rozmarýnu a krájená rajčata. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody, stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut). Před dokončením vmícháme natrhané lístky čerstvé bazalky.

Gratinované brambory:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promícháme. Do vroucí smetany vložíme brambory a několik minut vaříme. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut (ze začátku můžeme péct pod pokličkou nebo alobalem).

Tip: Video na přípravu gratinovaných brambor najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

Maso podáváme nakrájené na plátky se zeleninou ratatouille, zakápneme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme snítkou čerstvých bylinek. Gratinované brambory podáváme v misce zvlášť.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 916 kcal, 42 g bílkovin, 36 g sacharidů, 66 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.