Pečený jehněčí hřbet s ratatouille a gratinovanými bramborami

play Přehrát video recept
Pečený jehněčí hřbet s ratatouille a gratinovanými bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Pokrm stvořený na velikonoční svátky. Šťavnaté jehněčí, barevná ratatouille a brambory, co se rozplývají na jazyku – dopřejte si trochu jarního luxusu. 

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 800 g Merino jehněčí pečeně
  • keramický mlýnek s mořskou solí Deluxe
  • keramický mlýnek s pepřem Deluxe
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Deluxe
  • 2 × stroužek česnek

Ratatouille:

  • 50 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 100 g lilek
  • 100 g fenykl
  • 100 g žlutá paprika
  • 100 g červená paprika
  • 100 g cuketa
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • čerstvá bazalka

Gratinované brambory:

  • 400 g brambory
  • 250 ml smetana ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • čerstvý tymián
  • 1 × stroužek česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 332 kJ / 796 kcal

Bílkoviny

47,90 g

Tuky

52,20 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

31,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jehněčí maso osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje zprudka opečeme. Přidáme česnek nakrájený na plátky, ale pozor, ať se nespálí. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a ještě dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 10-12 minut, program horkovzduch. Po upečení necháme maso odpočinout pod pokličkou.

Ratatouille:

02.V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou nahrubo a česnek nakrájený na plátky. Po chvíli přidáme lilek nakrájený na kostky, osolíme a opepříme. Poté přidáme na kostky nakrájenou zeleninu – fenykl, žlutou a červenou papriku, cuketu, nasekaný tymián a snítku rozmarýnu a krájená rajčata. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody, stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut). Před dokončením vmícháme natrhané lístky čerstvé bazalky.

Gratinované brambory:

03.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promícháme. Do vroucí smetany vložíme brambory a několik minut vaříme. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut (ze začátku můžeme péct pod pokličkou nebo alobalem).

Video na přípravu gratinovaných brambor najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

04.Maso podáváme nakrájené na plátky se zeleninou ratatouille, zakápneme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme snítkou čerstvých bylinek. Gratinované brambory podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo