Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit česnek nakrájený na plátky a cibuli nadrobno. Přidáme čerstvá oloupaná nakrájená rajčata a dusíme. Přidáme rajčata z plechovky, nasekané bylinky - tymián (bez tuhých větviček) a bazalku, opepříme, osolíme a necháme provářet (asi 10 minut).
Omáčku přelijeme do zapékací misky, aby rovnoměrně překryla její dno. Cuketu, lilek, papriky a čerstvá rajčata nakrájíme na úhledné tenké plátky, které skládáme jeden za druhým na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přiklopíme pečicím papírem, do kterého uděláme nožem několik děr. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut, poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Před koncem sejmeme papír, zvýšíme teplotu a chvíli dopékáme. Zelenina na povrchu zkaramelizuje.
Zapečené ratatouille podáváme s lístky čerstvé bazalky.