Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Ratatouille

Bez ohledu na to, zda podáváte ratatouille samostatně nebo jako přílohu k masitému pokrmu, provoní celý váš byt nezaměnitelné zeleninové aroma. Toto klasické francouzské jídlo má dlouhou tradici, avšak přesný recept neexistuje. Liší se vesnici od vesnice, rodinu od rodiny. Ratatouille je dokonalý nápad na oběd v parném letním dnu. Lehce restovaná a podušená zelenina uspokojí i jazýček těch největších gurmánů, navíc díky různobarevným druhům, které se používají, pokrm i skvěle vypadá. V následujícím videu Kulinářské akademii Lidlu se dozvíte, jak připravit skvělé ratatouille a proč je lepší restovat lilek samostatně.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Ratatouille

  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • lilek
  • žlutá a červená paprika
  • cuketa
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá rajčata
  • pepř
  • sůl

POSTUP


V mírně rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.

Lilek nakrájíme na kostky a opečeme v jiné pánvi s větším množstvím olivového oleje, olej můžeme v průběhu orestování přilévat.

Po chvíli přidáme do pánve s cibulí a česnekem žlutou a červenou papriku nakrájenou na kostky a zarestujeme. Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a přidáme svazek čerstvého tymiánu a bazalky, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a také orestovaný lilek. Stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme tak, aby zelenina byla měkká, ale stále křupavá (10-15 minut).

Před dokončením vmícháme čerstvou nakrájenou bazalku. Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU