Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Gazpacho je tradiční studená španělská polévka připravená z paprik, okurek, rajčat a další zeleniny. Roman Paulus vám v tomto triku navíc ukáže, jak tradiční recepty podávat v moderním pojetí a přidal do polévky jednu netradiční surovinu. Chcete vědět jakou? Podívejte se na náš trik.

 

Recept na přípravu gazpacha

Suroviny:

  • 1 okurka
  • 2 červené papriky
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • červený vinný ocet
  • 50 g chleba
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá bazalka
  • rajčatová šťáva
  • čerstvé jahody
  • zakysaná smetana (18 % tuku) na dozdobení

Postup:

Okurky, papriky, rajčata a česnek nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a červeným vinným octem a přidejte chléb nakrájený na větší kousky. Přidejte pokrájený koriandr a bazalku, dobře zamíchejte a nechte v lednici marinovat 2 – 3 hodiny, ideálně však přes noc.

Poté vložte namarinovanou směs do mixéru, přilijte rajčatovou šťávu, přidejte jahody a rozmixujte. Dle potřeby dochuťte a dolaďte potřebnou konzistenci, která by neměla být moc hustá. Nakonec zjemněte trochou zakysané smetany.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.