Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Falafel je smažená pochoutka z cizrny provoněná aromatickým kořením a bylinkami. V arabské kuchyni je falafel velice oblíbený a můžete ho ochutnat snad ve všech arabských barech. Je to skvělá alternativa pokrmů z masa a podává se na různé způsoby, nejčastěji však s hummusem v pita chlebu s přílohou z čerstvé zeleniny. Připravte si falafel podle videa s Romanem Paulusem. Pamatujte, že falafely se připravují ze suché cizrny, kterou je třeba před vařením namočit.

 

Recept na přípravu falafelu

Suroviny:

300 g vařené cizrny

1 vejce „M“

1 lžíce hladké mouky

1 pálivá paprička

1 středně velká červené cibule

4 stroužky česneku

4 lžíce listové petržele

mletý římský kmín

1 citron (kůra)

mletý koriandr

sůl

pepř

rostlinný olej na smažení

 

Postup:

Cizrnu namočte přes noc, poté uvařte doměkka a krátce rozmixujte (ne úplně dohladka). Přidejte vejce, mouku, pálivou papričku, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, nasekanou listovou petržel, římský kmín, mletý koriandr a nastrouhanou citronovou kůru, osolte a opepřete.

Z připravené hmoty vytvarujte placičky, které opečte v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Vyndávejte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

K falafelu podávejte chléb pita či baba ganoush.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.