
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Falafel je smažená pochoutka z cizrny provoněná aromatickým kořením a bylinkami. V arabské kuchyni je falafel velice oblíbený a můžete ho ochutnat snad ve všech arabských barech. Je to skvělá alternativa pokrmů z masa a podává se na různé způsoby, nejčastěji však s hummusem v pita chlebu s přílohou z čerstvé zeleniny. Připravte si falafel podle videa s Romanem Paulusem. Pamatujte, že falafely se připravují ze suché cizrny, kterou je třeba před vařením namočit.
Recept na přípravu falafelu
Suroviny:
- 300 g vařené cizrny
- 1 vejce „M“
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 pálivá paprička
- 1 středně velká červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce listové petržele
- mletý římský kmín
- 1 citron (kůra)
- mletý koriandr
- sůl
- pepř
- rostlinný olej na smažení
Postup:
Cizrnu namočíme přes noc, poté uvaříme doměkka a krátce rozmixujeme (ne úplně dohladka). Přidáme vejce, mouku, pálivou papričku, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, nasekanou listovou petržel, římský kmín, mletý koriandr a nastrouhanou citronovou kůru, osolíme a opepříme.
Z připravené hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
K falafelu podáváme chléb pita či baba ganoush.
Komentáře (0)
zobrazit vše