Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Falafel je smažená pochoutka z cizrny provoněná aromatickým kořením a bylinkami. V arabské kuchyni je falafel velice oblíbený a můžete ho ochutnat snad ve všech arabských barech. Je to skvělá alternativa pokrmů z masa a podává se na různé způsoby, nejčastěji však s hummusem v pita chlebu s přílohou z čerstvé zeleniny. Připravte si falafel podle videa s Romanem Paulusem. Pamatujte, že falafely se připravují ze suché cizrny, kterou je třeba před vařením namočit.

 

Recept na přípravu falafelu

Suroviny:

  • 300 g vařené cizrny
  • 1 vejce „M“
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 pálivá paprička
  • 1 středně velká červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce listové petržele
  • mletý římský kmín
  • 1 citron (kůra)
  • mletý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení

 

Postup:

Cizrnu namočíme přes noc, poté uvaříme doměkka a krátce rozmixujeme (ne úplně dohladka). Přidáme vejce, mouku, pálivou papričku, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, nasekanou listovou petržel, římský kmín, mletý koriandr a nastrouhanou citronovou kůru, osolíme a opepříme.

Z připravené hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Přendáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

K falafelu podáváme chléb pita či baba ganoush.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.