Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kdo z nás v dětství rád nemlsal různé čokoládové krémy. Některým z nás to vydrželo až do dospělosti. Připravte si takový krém sami doma, protože nic se nevyrovná domácím sladkostem a mlskám. Je to tak snadné, podívejte se na následující video, kde vám poradí Roman Paulus. Hodí se na palačinky, do dezertů nebo jen tak na lžičku. V lednici ho můžete uchovávat i několik týdnů, ale jsme přesvědčeni, že zmizí mnohem dříve.

 

Recept na přípravu domácího čokoládovo-oříškového krému

Suroviny:

  • 250 g lískových oříšků
  • 1 lžíce vanilkového aroma
  • špetka soli
  • 170 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • 75 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup:

Lískové oříšky opražte v troubě nebo nasucho v pánvi a zbavte slupky. Vložte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. K rozemletým oříškům přidejte vanilkové aroma, špetku soli, rozpuštěnou čokoládu, moučkový cukr, kakao a olej. Rozmixujte na jemnou hmotu a přendejte do uzavíratelné skleničky.

Uchovávejte v chladu, ale před použitím nechte povolit při pokojové teplotě.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.