Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Podívejte se, jak připravit marmeládu, která trochu netradičně spojuje chutě cibule, jablek a zázvoru. Připravíte-li ji jako Roman Paulus, překvapí Vás svou vůní a chutí, a dokonce Vás i zahřeje. Tato marmeláda se hodí k sýrům, výborně chutná ale s játrovou paštikou, které dodá sladkou chuť. Uchovávat ji můžete ve sklenici v lednici, ale určitě Vám zachutná na tolik, že ji spotřebujete okamžitě.

 

Recept na přípravu cibulovo-jablečno-zázvorové marmelády

Suroviny:

  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • hřebíček

Postup:

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme jablka nakrájená na menší kostky. Podlijeme bílým vínem a přidáme nastrouhaný zázvor a hřebíček. Necháme provařit, až všechny suroviny změknout a získáme hustou marmeládu. Nakonec vyndáme hřebíček.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.