Chlebíčky s rybí pomazánkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi uzené ryby? Připravte vynikající rybí chlebíčky na oslavu, které budou skvělou alternativou ke klasickým retro chlebíčkům s bramborovým nebo pochoutkovým salátem. Podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu a dozvíte se, jak tradiční chlebíčky připravit, recept na salát z uzené makrely i tipy, jak vhodně pochoutku ozdobit, aby byla jako od opravdového profesionála. Předveďte se letos na Silvestra a překvapte své přátele oblíbenými a přesto jednoduchými a rychlými chlebíčky.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rybí pomazánka

  • 150 g uzené makrely
  • 1 × červená šalotka
  • 2 × vejce
  • 1 × citron (šťáva)
  • dijonská hořčice
  • 100 g nakládaných okurek
  • 100 ml majonézy
  • pepř
  • sůl

Chlebíček

  • 10 × plátků veky
  • 5 × nakládaných okurek
  • 5 × křepelčích vajec
  • červená paprika
  • čerstvého koriandru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 137 kJ / 1 945 kcal

Bílkoviny

70,30 g

Tuky

131,90 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

9,80 g

Sacharidy

112,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Recept na chlebíčky s rybí pomazánkou

Rybí pomazánka

02.Uzenou makrelu bez kostí a bez kůže rozdrobíme. Šalotku nasekáme najemno, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme na kostičky a okurku nakrájíme na nudličky. Veškeré suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.

03.TIP: Jak připravit lahodnou domácí majonézu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chlebíček

04.Hotový salát nanášíme vidličkou na plátky veky.

05.Zdobíme půlkou křepelčího vajíčka vařeného natvrdo, proužkem červené papriky, ozdobně nakrájenou kyselou okurkou a lístkem koriandru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo