
Caesar salát jste už určitě ochutnali, ale jste si jisti, že byl připravený tak, jak se skutečně připravovat má? Originální verzi tohoto salátu je opravdu těžké najít i v restauracích, proto si určitě nenechte ujít video, v němž Vám Roman Paulus ukáže, jak se tento salát připravuje. Nesmí v něm chybět římský salát, ančovičky, anglická slanina a velké množství sýru.
Recept na přípravu Caesar salátu
Dresink:
- 100 g pasterizovaných žloutků
- 250 ml olivového oleje
- 4 ančovičky
- 5 stroužků česneku
- šťáva z jednoho citrónu
- worcesterová omáčka
- francouzská dijonská hořčice
- sýr grana padano
- bílý vinný ocet
- sůl
- pepř
Salát:
- 400 g římských listů
- 100 g grana padano
- 12 plátků anglické slaniny
- celé kapary
- krutony z bílého chleba
Postup:
Žloutky, česnek nakrájený na plátky, pokrájené ančovičky, nastrouhaný sýr grana padano, vinný ocet, hořčici vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a citronové šťávy a rozmixujeme. Postupně přiléváme olivový olej. Dresink dochutíme worcestrovou omáčkou a krátce promixujeme.
Omyté římské listy natrháme na větší kusy, přidáme dresink, dobře promícháme a přendáme do hlubokého talíře. Přidáme čerstvě orestovanou křupavou slaninou, krutony z bílého chleba, kapary a sýr grana padano a můžeme podávat.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 73 dny
miluji tento salát
odpověď
zobrazit vše