
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Jednoduchý rychlý recept na tradiční buřtguláš z jednoho hrnce. Jak na to vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, co udělat s opečenými buřty, jak buřtguláš dochutit i jak jednoduše zahustit guláš. Připravte si zbylé špekáčky, sádlo, brambory, vývar, jeden hrnec a pusťte se do oblíbené české klasiky s námi.
Recept na buřtguláš
Suroviny:
- 3 lžíce sádla
- 300 g cibule
- 4 buřty
- 4 stroužky česneku
- 100 g sekaných rajčat
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce pálivé mleté papriky
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 l drůbežího vývaru
- 300 g brambor
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- špetka sušené majoránky
- čerstvá pažitka na ozdobu
- chléb k podávání
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova v hrnci s rozehřátým sádlem. Poté přidáme oloupané buřty nakrájené na menší kousky, česnek nasekaný najemno a restujeme asi 5 minut. Do hrnce přidáme i sekaná rajčata, následně mletou papriku, krátce zarestujeme, ochutíme trochou kmínu, podlijeme vývarem, přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory a vaříme 10-15 minut. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, opepříme, osolíme, přidáme majoránku a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
Podáváme s čerstvým chlebem a ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře (1)
Karel
přidáno před 262 dny
Lepší je, než zahustit moukou, je část brambor rozmačkat.
odpověď
zobrazit vše