Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jednoduchý rychlý recept na tradiční buřtguláš z jednoho hrnce. Jak na to vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, co udělat s opečenými buřty, jak buřtguláš dochutit i jak jednoduše zahustit guláš. Připravte si zbylé špekáčky, sádlo, brambory, vývar, jeden hrnec a pusťte se do oblíbené české klasiky s námi.

Recept na buřtguláš

Suroviny:

  • 3 lžíce sádla
  • 300 g cibule
  • 4 buřty
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g sekaných rajčat
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 lžíce pálivé mleté papriky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 300 g brambor
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • špetka sušené majoránky
  • čerstvá pažitka na ozdobu
  • chléb k podávání

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova v hrnci s rozehřátým sádlem. Poté přidáme oloupané buřty nakrájené na menší kousky, česnek nasekaný najemno a restujeme asi 5 minut. Do hrnce přidáme i sekaná rajčata, následně mletou papriku, krátce zarestujeme, ochutíme trochou kmínu, podlijeme vývarem, přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory a vaříme 10-15 minut. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, opepříme, osolíme, přidáme majoránku a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.

Podáváme s čerstvým chlebem a ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře (1)

  • Karel

    Karel
    přidáno před 171 dny
    Lepší je, než zahustit moukou, je část brambor rozmačkat.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.