Bešamel
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bešamel je jedna z nejjednodušších omáček, která se používá při přípravě zapečených pokrmů, zejména lasagní. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla a teplého mléka. Stačí přidat nějaké bylinky a hotovo. Podívejte se na video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit vynikající bešamel.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 650 ml plnotučné mléko
  • 3 × bobkový list
  • 10 × kuličky nového koření
  • 10 × celý černý pepř
  • 1 × cibule
  • 100 g máslo
  • 70 g hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 112 kJ / 1 461 kcal

Bílkoviny

31,20 g

Tuky

104,80 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

100,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mléko dáme do malého hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, oloupanou a přepůlenou cibuli. V druhém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, krátce promícháme a necháme vychladnout.

02.Teplé mléko scedíme a vmícháme do studené jíšky. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání vaříme 15-20 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo