Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na zapečené mleté maso s bramborami, cuketou, sýrem feta a rajčatovou omáčkou. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 263 kJ / 780 kcal
Bílkoviny
56,20 g
Tuky
47,60 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
32,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s trochou olivového oleje zpěníme 1 najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme stonky bazalky, rajčata, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Omáčku necháme provářet na mírném ohni asi 20 minut a vmícháme najemno nakrájené lístky bazalky.
02.V míse smícháme mleté maso s paprikou, oreganem, najemno nakrájenou šalvějí a hrubozrnnou hořčicí. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou polovinu cibule a důkladně smícháme. Z masové směsi poté vytváříme asi 10 cm dlouhé šišky.
03.Na dno zapékací mísy poskládáme 2 patra na kolečka nakrájených oloupaných a omytých syrových brambor. Na ně dokola špičkami do středu položíme masové šišky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, která vkládáme na výšku mezi jednotlivé šišky. Šišky a cukety tedy leží střídavě vedle sebe.
04.Na takto připravený pokrm sběračkou rovnoměrně nalijeme omáčku. Nakonec posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta, mísu překryjeme dvěma útržky alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Alobal odstraníme a dopečeme dozlatova (asi 20 minut).
05.Pokrm necháme před podáváním asi 15 minut odležet. Podáváme se všemi částmi obsaženými v zapékací míse.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT