Vietnamské smažené závitky s mletým masem

play Přehrát video recept
Vietnamské smažené závitky s mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Křupavé vietnamské závitky s mletým masem jsou opravdovou pochoutkou. Jak si připravit asijské rolky doma předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Zjistíte, co vše do vietnamských závitků patří, jak namíchat mleté maso na smažené rolky a poznáte i neobvyklé síťované rýžové těsto, které dodá závitkům neotřelý vzhled a zakryje nedokonalosti, pokud nemáte v tvoření rolek praxi. Nabídněte hostům neokoukanou delikatesu a dozajista si všichni pochutnáte.


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vietnamské smažené závitky s mletým masem (4 porce, 20 závitků)

  • jicamy
  • 200 g mletého tučnějšího vepřového
  • 80 g sekaných krevet
  • 80 g tenkých rýžových nudlí
  • 6 × sušených hub dřevěné uši
  • 2 × šalotky najemno
  • sůl
  • rozšlehaného vejce
  • černý pepř
  • 20 × listů síťovaného rýžového těsta
  • rostlinný olej na smažení
  • vietnamská omáčka Nuoc Cham k namáčení závitků

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 657 kJ / 1 352 kcal

Bílkoviny

56,50 g

Tuky

51,20 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

158,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme je 20 minut nasáknout. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 1 minutu a potom je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kusy. Jicamu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Najemno nakrájíme i syrové krevety, šalotky a namočené houby.

02.Tip: Koupili jste krevety i s krunýřem? Návod jak snadno oloupat krevety najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Nakrájenou jicamu dáme do misky a přidáme mleté maso, krevety, rýžové nudle, namočené houby a vajíčko. Ochutíme solí, pepřem a dobře zamícháme.

04.Rýžové těsto rukou namočíme a přikryjeme mokrou utěrkou asi na 2 minuty do změknutí.

05.Náplň zamotáme do změklého rýžového papíru a smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova, aby bylo maso propečené. Po vyndání osušíme na kuchyňské utěrce a podáváme s vietnamskou omáčkou Nuoc Cham k namáčení závitků.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo