Kuchyně
Asijská
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 657 kJ / 1 352 kcal
Bílkoviny
56,50 g
Tuky
51,20 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
158,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme je 20 minut nasáknout. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 1 minutu a potom je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kusy. Jicamu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Najemno nakrájíme i syrové krevety, šalotky a namočené houby.
02.Tip: Koupili jste krevety i s krunýřem? Návod jak snadno oloupat krevety najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Nakrájenou jicamu dáme do misky a přidáme mleté maso, krevety, rýžové nudle, namočené houby a vajíčko. Ochutíme solí, pepřem a dobře zamícháme.
04.Rýžové těsto rukou namočíme a přikryjeme mokrou utěrkou asi na 2 minuty do změknutí.
05.Náplň zamotáme do změklého rýžového papíru a smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova, aby bylo maso propečené. Po vyndání osušíme na kuchyňské utěrce a podáváme s vietnamskou omáčkou Nuoc Cham k namáčení závitků.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT