Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vídeňský telecí řízek

U nás snad nenajdeme nikoho, kdo by neměl rád řízek. Tento pokrm, který pochází z rakouské kuchyně, se originálně připravuje z telecího masa, obaluje se v klasickém trojobalu a poté se smaží. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × telecí kýta - plátky
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • na obalování vejce "M"
  • na obalování strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo
  • pánev
  • potravinová fólie
  • palička na maso

POSTUP

1. Plátek telecího masa naklepeme přes fólii a osolíme.

2. Do misky vyklepneme vejce a vidličkou lehce rozmícháme, nikdy však nešleháme. Maso postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a řízek smažíme z obou stran dozlatova. Jakmile řízek otočíme, hýbeme pánvičkou, aby strouhanka nakypěla.

3. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce.

4. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem a plátkem citronu, který celému pokrmu dodá lehce nakyslou chuť.

Tip: Vídeňský řízek nikdy nepřipravujte ve fritovacím hrnci.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.