Kuchyně
Blízkovýchodní
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Maďarský perkelt je vlastně takový vzdálený příbuzný tradičního guláše. Jenom je díky přidání smetany o poznání jemnější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřový perkelt se sušenými rajčaty, která mu dodají zajímavý středomořský nádech. Naučíte se připravit jak základ, tak směs zakysané a sladké smetany, kterou perkelt na úplný závěr dokončíte. Jako přílohu můžete zvolit takřka cokoliv, co máte rádi. Inspirovat se můžete Marcelem Ihnačákem, který si vybral bulgur s bazalkou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 430 kJ / 1 059 kcal
Bílkoviny
53,40 g
Tuky
70,90 g
Vláknina
12,20 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
56,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a sušená rajčata nakrájíme na menší kousky, maso na kostky, česnek a pálivé papričky bez semínek nadrobno.
02.V kotlíku rozehřejeme vepřové sádlo, na kterém orestujeme cibuli s česnekem.
03.Do kotlíku přihodíme maso a papričky, ochutíme solí, pepřem, promícháme a dále restujeme. Po chvíli do kotlíku přidáme protlak, sladkou mletou papriku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme teplou nebo vroucí vodou podle potřeby, důkladně zamícháme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Před dokončením perkelt ochutíme podle potřeby a zjemníme smíchanou sladkou a zakysanou smetanou.
04.Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a poté ochutíme solí, pepřem, nasekanou lahůdkovou cibulkou a bazalkou a pokapeme olejem.
05.Vepřový perkelt servírujeme s bulgurem a ochutíme lžící zakysané smetany. Ozdobíme bazalkou a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT