Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na vepřový guláš s tmavým pivem. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 080 kJ / 975 kcal
Bílkoviny
48,90 g
Tuky
70,30 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
26,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci s rozpáleným olejem osmahneme ze všech stran osolené a opepřené vepřové kostky dozlatova. Přendáme do misky a do výpeku v hrnci přidáme slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na menší kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Vše restujeme na mírném plameni. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme pivo. Do omáčky zamícháme bobkový list, tymián a rozmarýn (které svážeme provázkem pro snazší vyjmutí stonků po provaření). Do omáčky vložíme připravené maso, přilijeme vývar (maso by mělo být pouze lehce ponořené) a dusíme doměkka. V jiném hrnci připravíme tmavou jíšku. S asi 50 ml oleje smícháme metličkou mouku do ztmavnutí. Vychladlou jíšku přimícháme do ragú a dusíme ještě 15-20 minut.
02.Do hlubokého talíře servírujeme vepřové ragú a navrch položíme větvičku rozmarýnu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT