Vánoční hvězdičky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Myslíte si, že pouze ze čtyř surovin se nedá vykouzlit chutné vánoční cukroví? Omyl! Roman Paulus vás přesvědčí, že to možné je! Ukáže vám recept na vánoční hvězdičky, které vás překvapí svou křehkostí a jemnou chutí. Jednou ze surovin je také víno, které určitě ochutnejte, než začnete péct. I další potřebné suroviny určitě ve spíži najdete, takže stačí vyhrnout rukávy a začít péct.



Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 250 g másla
  • 5 × lžíce bílého sladkého vína
  • moučkový cukr na obalování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 916 kJ / 2 848 kcal

Bílkoviny

26,80 g

Tuky

207,50 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

201,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Máslo, mouku a víno smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a ještě propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličky, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.

02.Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrajujeme hvězdičky a přendáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Hvězdičky nabydou, ale později se zmenší. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo