Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Myslíte si, že pouze ze čtyř surovin se nedá vykouzlit chutné vánoční cukroví? Omyl! Roman Paulus vás přesvědčí, že to možné je! Ukáže vám recept na vánoční hvězdičky, které vás překvapí svou křehkostí a jemnou chutí. Jednou ze surovin je také víno, které určitě ochutnejte, než začnete péct. I další potřebné suroviny určitě ve spíži najdete, takže stačí vyhrnout rukávy a začít péct.
Energie
11 916 kJ / 2 848 kcal
Bílkoviny
26,80 g
Tuky
207,50 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
201,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Máslo, mouku a víno smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a ještě propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličky, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
02.Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrajujeme hvězdičky a přendáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Hvězdičky nabydou, ale později se zmenší. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT