Kokosový suk
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ačkoliv je kokos tropická plodina, již řadu let je neoddělitelnou součástí tradičních českých Vánoc. Nejen proto natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na tradiční kokosový suk, který můžete znát nejenom jako nepečené vánoční cukroví, ale také jako oblíbenou pochoutku z pouti. Naučíte se, jak těsto na kokosový suk připravit i jak jednotlivé části obarvit, vytvarovat a zamotat, aby kousky suku dělaly na vánoční tabuli velkou parádu. Navíc je zcela bezlepkový!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 250 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 400 g sušeného polotučného mléka
  • 397 g slazeného kondenzovaného mléka (1 plechovka)
  • gelová červená potravinářská barva
  • 1 × lžička holandského kakaa
  • moučkový cukr na podsypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 382 kJ / 4 378 kcal

Bílkoviny

189,10 g

Tuky

202,10 g

Vláknina

41,70 g

Sůl

5,20 g

Sacharidy

484,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z kokosu, sušeného a kondenzovaného mléka vytvoříme lepivé těsto.

02.Rozdělíme na tři stejné díly. Jeden díl necháme světlý, druhý díl obarvíme kakaem a třetí část obarvíme gelovou potravinářskou barvou na červeno.

03.Z každého kousku vyválíme tenký dlouhý váleček (dáme pozor, aby byly stejně široké). Pokud se moc lepí, můžeme posypat trochou moučkového cukru.

04.Všechny 3 válečky dáme k sobě, slepíme dohromady a zatočíme do spirály podle videa. Nepěkné konce zařízneme a nakrájíme na stejnoměrné díly, které obalíme v kokosu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo