Kuchyně
Česká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí (či telecí) tatarák je klasika, podobně jako tatarský biftek z lososa. Už jste ale někdy vyzkoušeli tvarůžkový tatarák? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tatarský biftek z tohoto aromatického sýru, ve kterém používá oba jeho nejznámější druhy – jak kmínové tvarůžky, tak ty s ušlechtilou plísní. Zjistíte, jak snadné je takovou dobrotu připravit – stačí nasekané tvarůžky smíchat s dalšími surovinami, jako jsou pažitka, mletá paprika nebo pivo. Na závěr nezapomeňte podávat s čerstvou topinkou a nakládanou červenou cibulí.
Energie
2 337 kJ / 559 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
25,30 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
6,20 g
Sacharidy
41,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tvarůžky v elektrickém sekáčku nasekáme najemno, avšak nechceme vytvořit pastu.
: Použít můžete jak klasické, tak ochucené druhy tvarůžků.
02.Nasekané tvarůžky ochutíme pivem, nasekanou čerstvou pažitkou, najemno nasekanou cibulí, mletou paprikou, nasekanou pálivou papričkou bez semínek, kmínem a olivovým olejem. Do směsi přimícháme i čerstvý sýr, trochu pepře a dobře promícháme.
Kmín můžete zvolit celý anebo ho nadrtit v hmoždíři, aby se uvolnila intenzivnější chuť.
03.Směs necháme alespoň 5 minut odležet a následně v případě potřeby dochutíme či naředíme pivem.
04.Tatarák nandáme do kruhové formičky, udusáme, zasypeme trochou nasekané pažitky a formičku odebereme.
05.Podáváme s marinovanou červenou cibulí a topinkou z rustikálního chlebu.
Jak připravit domácí marinovanou červenou cibuli zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Zkuste hotový tvarůžkový tatarák zamíchat třeba do vařeného bulguru (stačí jedna lžíce na porci) a použijte ho jako lahodnou přílohu díky tvarůžkům obohacenou o bílkoviny. Tvarůžky totiž obsahují bílkovin velké množství, aniž by byly zároveň i tučné.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT