Tuňáková pomazánka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 A co zase k té svačině do školy? Pomazánka je trefa do černého! Pokud navíc připravíte rybičkovou, vaše děti dostanou poctivou porci ryb. Vyzkoušejte ji třeba z tuňáka.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g tuňák ve vlastní šťávě Nixe
  • 160 g tuňák v olivovém oleji Nixe
  • 2 × vejce „M“
  • 2 × lžíce čerstvá bazalka
  • 2 × lžíce čerstvá pažitka
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 150 g sýr Palouček Pilos
  • na podávání toastový chléb vícezrnný Tastino
  • na podávání čerstvá zelenina – okurka, mrkev, paprika mix

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 089 kJ / 260 kcal

Bílkoviny

26,70 g

Tuky

16,10 g

Vláknina

0,10 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

2,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme oba druhy tuňáka, nastrouhaná vejce uvařená natvrdo, nakrájenou bazalku a pažitku, citronovou šťávu, sůl, pepř a sýr Palouček. 

Do pomazánky můžete přidat i čerstvou cibuli či kukuřici.

02.Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo