Trhaná vepřová krkovice na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

10 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Už jste někdy měli trhané vepřové? Je to pochoutka, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit suchou marinádu z koření, ve které můžete maso nechat odpočívat klidně několik hodin. Samotné grilování je pak program na celý den – trvá celkem osm hodin – ale můžete si být jisti, že výsledek bude stát za to. Nakonec už stačí jen maso pomocí dvou vidliček natrhat a dopřát si ho třeba na chlebové topince.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na trhanou vepřovou krkovici na grilu

  • 1 kg vepřové krkovice
  • chléb
  • barbecue omáčka Grill&Fun
  • smažená šalotka
  • lahůdková cibulka

Kořenicí směs (RUB)

  • 320 g mletého římského kmínu
  • 300 g sušeného česneku
  • 100 g sušených chilli vloček
  • 170 g černého mletého pepře
  • 100 g sušeného oregana
  • 750 g soli

Orientační nutriční hodnoty

Energie

23 397 kJ / 5 603 kcal

Bílkoviny

346,00 g

Tuky

280,70 g

Vláknina

176,00 g

Sůl

751,90 g

Sacharidy

593,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Koření (římský kmín, granulovaný česnek, sušené chilli, mletý pepř, sušené oregano a sůl) důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1 týden.

Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.

02.Ochucenou krkovici vložíme do chladnější části grilu, zavřeme poklop a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

03.Poté maso vyndáme, zabalíme do pečicího papíru, následně do alobalu, vrátíme do grilu a pečeme asi při 130 °C další 4–4,5 hodiny.

04.Měkké maso vybalíme, spolu se šťávou přendáme do pekáče a pomocí dvou vidliček natrháme na kousky. Díky tomu se šťáva vsákne zpět do masa.

05.Servírujeme na opečené topince, přelité barbecue omáčkou, posypané smaženou šalotkou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Jak si připravit domácí barbecue omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Jak připravit smaženou šalotku?

06.Je to jednoduché. Šalotku oloupeme a nakrájíme na proužky, které smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat na papírovém ubrousku a vychladnout. Cibulka se k trhanému masu náramně hodí a můžete si ji připravit ještě před grilováním.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo