Studená ředkvičková polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Měli jste někdy polévku z ředkviček? A měli jste vůbec někdy studenou polévku? Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, že studená polévka není jen gazpacho. Připravil si pro vás recept na studenou ředkvičkovou polévku, která je tak snadná, že můžete podávat do deseti minut od vyndání surovin z lednice. Na vychlazeném talíři udělá studená polévka radost nejenom jako skvělý předkrm, ale klidně i jako samostatný hlavní chod, který v horkém létě příjemně osvěží. Pokud navíc nestíháte, můžete si ji klidně připravit jako svačinu do lahve nebo shakeru na cestu!

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g bílý plnotučný jogurt
  • 600 g ředkvičky + na ozdobu
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • na ozdobu zakysaná smetana

Orientační nutriční hodnoty

Energie

363 kJ / 87 kcal

Bílkoviny

4,50 g

Tuky

3,40 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

10,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ředkvičky nakrájíme na čtvrtiny a spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

02.Polévku podáváme studenou na dobře vychlazeném talíři a můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo malými nakrájenými ředkvičkami.

Polévka nejlépe chutná s bruschettou s ředkvičkovým pestem. Jak ředkvičkové pesto připravit zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo