Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Měli jste někdy polévku z ředkviček? A měli jste vůbec někdy studenou polévku? Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, že studená polévka není jen gazpacho. Připravil si pro vás recept na studenou ředkvičkovou polévku, která je tak snadná, že můžete podávat do deseti minut od vyndání surovin z lednice. Na vychlazeném talíři udělá studená polévka radost nejenom jako skvělý předkrm, ale klidně i jako samostatný hlavní chod, který v horkém létě příjemně osvěží. Pokud navíc nestíháte, můžete si ji klidně připravit jako svačinu do lahve nebo shakeru na cestu!
Energie
363 kJ / 87 kcal
Bílkoviny
4,50 g
Tuky
3,40 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
10,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ředkvičky nakrájíme na čtvrtiny a spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
02.Polévku podáváme studenou na dobře vychlazeném talíři a můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo malými nakrájenými ředkvičkami.
Polévka nejlépe chutná s bruschettou s ředkvičkovým pestem. Jak ředkvičkové pesto připravit zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT