Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř, voňavý a rovnoměrně propečený – tak by měl vypadat ideální grilovaný steak. Jak ho připravit a s čím ho podávat? Roman Paulus má na to vlastní, ověřený recept. Podívejte se na následující díl Kulinářské akademie Lidlu a seznamte se s Tomahawkem: jedním z nejpůsobivějších steaků, které jsou k dostání. Vysoce kvalitní maso s grilovanou zeleninou a Beárnskou omáčkou uspokojí i ty největší milovníky hovězího masa.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V Kulinářské akademii Lidlu naleznete podrobný videorecept jak připravit bylinkové máslo a Beárnskou omáčku, kterou podáváme k pokrmu.
02.Steak vakuově zabalíme a ponoříme do vodní lázně o teplotě 50 °C po dobu 10 minut.
03.Poté vyndáme z fólie, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka grilujeme na rozpálené části asi 1 minutu z každé strany. Následně dopékáme na klidnější zóně s teploměrem na 55 °C vnitřní teploty masa. Během této doby přidáváme namočené odštěpky tvrdého dřeva pro získání uzeného aroma.
04.Po vyndání z grilu ještě necháme 5 minut odpočinout s bylinkovým máslem na povrchu přiklopené alobalem.
05.Zeleninu nakrájíme na špalíčky a kolečka dle chuti, pokládáme na rozpálenou část grilu a zprudka opečeme ze všech stran. Hotovou ji vyndáme na talíř, osolíme, opepříme, přidáme natrhanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.
06.Na prkénko naskládáme ugrilovanou zeleninu, přidáme Beárnskou omáčku v mističce zvlášť a steak nakrájený na plátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT