Steak Tomahawk
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř, voňavý a rovnoměrně propečený – tak by měl vypadat ideální grilovaný steak. Jak ho připravit a s čím ho podávat? Roman Paulus má na to vlastní, ověřený recept. Podívejte se na následující díl Kulinářské akademie Lidlu a seznamte se s Tomahawkem: jedním z nejpůsobivějších steaků, které jsou k dostání. Vysoce kvalitní maso s grilovanou zeleninou a Beárnskou omáčkou uspokojí i ty největší milovníky hovězího masa.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Steak Tomahawk

  • steak Tomahawk
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • bylinkové máslo
  • Béarnská omáčka k podávání

Grilovaná zelenina

  • lilek
  • červená cibule
  • cuketa
  • červená paprika
  • zelený chřest
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V Kulinářské akademii Lidlu naleznete podrobný videorecept jak připravit bylinkové máslo a Beárnskou omáčku, kterou podáváme k pokrmu.

Steak Tomahawk

02.Steak vakuově zabalíme a ponoříme do vodní lázně o teplotě 50 °C po dobu 10 minut.

03.Poté vyndáme z fólie, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka grilujeme na rozpálené části asi 1 minutu z každé strany. Následně dopékáme na klidnější zóně s teploměrem na 55 °C vnitřní teploty masa. Během této doby přidáváme namočené odštěpky tvrdého dřeva pro získání uzeného aroma.

04.Po vyndání z grilu ještě necháme 5 minut odpočinout s bylinkovým máslem na povrchu přiklopené alobalem.

Grilovaná zelenina

05.Zeleninu nakrájíme na špalíčky a kolečka dle chuti, pokládáme na rozpálenou část grilu a zprudka opečeme ze všech stran. Hotovou ji vyndáme na talíř, osolíme, opepříme, přidáme natrhanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.

Servírování

06.Na prkénko naskládáme ugrilovanou zeleninu, přidáme Beárnskou omáčku v mističce zvlášť a steak nakrájený na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo